Nezáväzná rezervácia

 

tzv. opcia, je možná iba na niekoľko dni a v niektorých prípadoch nemusí byť k dispozícii. K potvrdeniu rezervácie je potrebné dodať osobné údaje o všetkých účastníkoch, podpísať zmluvu a uhradiť zálohovú platbu vo výške 50 % celkovej sumy. Doplatok je najčastejšie do 35-30 dní pred odchodom, ale môže to byť aj skôr, podľa podmienok konkrétnej lodnej spoločnosti.
Vo výnimočných prípadoch, najmä ak sa jedná o veľmi špeciálnu akciovú ponuku, môže byť požadované uhradenie 100 % ceny už pri potvrdení rezervácie.

 

Potrebujem cestovné poistenie?

 

Jednoznačne odporúčame uzavretie komplexného cestovného poistenia. Pokiaľ máte celoročné poistenie, uistite sa, že platí pre všetky navštívené krajiny a že okrem tradičného zdravotného poistenia zahŕňa aj odškodnenie v prípade zmeškania cesty, straty batožiny a podobne, ale najmä poistenie v prípade storna. Od momentu uzavretia zmluvy platia jasne stanovené storno podmienky a čím viac sa blíži dátum odchodu, tým je prípadné zrušenie cesty drahšie. Cena poistenia závisí od destinácie, dĺžky plavby a od celkovej ceny plavby.
LuxusnéPlavby už viaceré roky využívame služby Európskej cestovnej poisťovne a radi Vám ponúkneme podrobné informácie o možnostiach komplexného poistenia alebo o doplnení Vášho už existujúceho cestovného poistenia.

 

Možnosť zakúpenia výhodných balíčkov vopred: nápoje, internet, spa, fotografie, fakultatívne výlety.


Väčšina lodných spoločností ponúka možnosť pred-zakúpenia nápojov, internetového pripojenia, masáží a fakultatívnych výletov. Táto možnosť je takmer vždy cenovo zvýhodnená proti rovnakým produktom zakúpeným priamo na palube.
V prípade nápojov ide buď o tzv. All Inclusive balíčky s cenou na deň a osobu alebo o druhové či tematické balíčky, napr. Vínový, Pivový, Kávový, Soft Drinks či Minerálky... vo forme kupónov, ktoré sa potom vymenia za určené nápoje priamo v reštauráciách či baroch na palube.
Fakultatívne výlety sa s niektorými spoločnosťami (MSC, Pullmantur) dajú taktiež pred-rezervovať vo forme balíčkov 3 exkurzií počas týždennej plavby a so zľavou 10-15% z plnej ceny. Včasná rezervácia exkurzií však nemusí byť výhodná iba finančne – v prípade niektorých prístavov či určitých tradične vysoko žiadaných výletov sa Vám môže stať, že niektoré exkurzie môžu byť vypredané už pred začiatkom plavby.
Typickým príkladom je destinácia San Petrohrad, kde v cene organizovanej exkurzie máte už aj vstupné vízum do krajiny. Ak ale exkurziu nemáte a chcete vystúpiť z lode, musíte si vízum vybaviť osobitne vopred, pričom jeho vybavenie je náročné na čas i peniaze.
Cena Internetových produktov Vás možno trochu prekvapí – jedná sa o značne vyššie sumy než bežné paušály na pevnine, čo je zapríčinené tým, že spojenie na lodiach je sprostredkované cez satelity.

Vopred sa dajú rezervovať i večere v prémiových reštauráciách alebo špecialne prekvapenia, ako napríklad narodeninové torty, romantické balíčky, kytice do kajuty a pod.

 

Výber plavby

Pred plavbou

Nalodenie

Počas plavby

Vylodenie