Informácie o postupe vyloďovania dostanete priamo na lodi od lodného personálu. Tieto informácie budú uvedené aj v lodných novinách, ktoré nájdete v kajute posledný večer plavby. Upozorňujeme, aby ste počítali s tým, že loď opustíte asi 2 hodiny po jej zakotvení. Pasažieri ubytovaní v suitách majú nárok na prednostné vylodenie, okamžite po cestujúcich s transfermi k skorým letom. Časy vylodenia budú pre ostatných pasažierov stanovené s ohľadom na časy odchodov transferov a potreby jednotlivých skupín.

Ak máte akékoľvek individuálne požiadavky na vylodenie, povedzte ich v dostatočnom predstihu.

 

Úhrada účtu


Počas posledného večera Vašej plavby Vám bude do kajuty doručený výpis Vášho osobného palubného účtu. Ak ste si pri nalodení vybrali platbu kreditnou kartou, stačí, ak si vyúčtovanie prekontrolujete. Obnos Vám bude z karty stiahnutý automaticky. V prípade nejasností alebo omylu sa čo najskôr obráťte na Recepciu. Ak platíte v hotovosti, spolu s účtom nájdete aj informáciu o to, kedy a kde môžete zaplatiť.
Pokiaľ sa chcete vyhnúť neočakávaným prekvapeniam, svoj účet môžete skontrolovať kedykoľvek počas plavby krátkou konzultáciou na Recepcii. A na väčšina moderných lodí nájdete tieto informácie aj prostredníctvom interaktívnej televízie vo Vašej kajute alebo dokonca na mobilnej aplikácii, ktorú si môžete stiahnuť do Vášho telefónu.

 

Batožina


V priebehu poslednej noci plavby si označte svoju batožinu opäť visačkami, ktoré dostanete do kajuty, a nechajte ich pred dverami svojej kajuty. Lodný personál sa o ňu postará a vy si ju vyzdvihnete po vylodení na určenom mieste v prístave.
Odporúčame, aby ste si opäť ponechali malú príručnú batožinu obsahujúcu všetko, čo budete potrebovať ráno pred vylodením (osobné potrebné veci ako lieky či okuliare, ako aj základné toaletné potreby, cennosti, fotoaparát a krehké predmety).
Ak ale chcete, nemusíte batožinovú službu využiť, a v deň vylodenia si môžete svoju batožinu vyniesť sami.

 

Opustenie lode


Počítajte s tým, že loď opustíte asi 2 hodiny po jej zakotvení. V prípade, že máte let domov až v poobedňajších či večerných hodinách, niektoré lodné spoločnosti ponúkajú za poplatok možnosť neskorého vylodenia. Kajutu musíte opustiť rovnako ako ostatní, ale môžete využívaťvšetky zariadenia lode, ísť na obed a podobne.

 

Výber plavby

Rezervácia plavby

Pred plavbou

Nalodenie

Počas plavby